Balo Mekanları

16-11-2021 09:49

Balo Mekanları

Nişan, düğün ve nikah organizasyonları için birbirinden şık konseptlerle hazırlanan balo mekanları, kapasite ve hizmetleriyle size özel seçenekler sunuyor. Düğün ve nikah davetlerinde balo mekanları nasıl süslenir, balo teması nasıl belirlenir? Detaylar için okumaya devam edin.

Balo Mekanlarında Konsept Seçimi
Balo Mekanlarında Konsept Seçimi

Balo mekanları tema seçimlerinde, hangi organizasyonu yapacağınıza bağlı olarak tercih yapabilirsiniz. Mezuniyet, kına gecesi, sünnet düğünü, bekarlığa veda partisi, nikah, nişan, söz veya düğün gibi tüm etkinlikle için kullanılan balo salonlarında, istediğiniz gibi konsept seçebilirsiniz.

Genellikle kullanıma hazır şekilde tasarlanan ve herhangi bir değişikliğe gerek olmadan muazzam şıklıkta hazırlanan balo salonlarında, farklı konseptler deneyebilirsiniz. Örneğin peri masalı düğün konsepti veya saray konsepti düğün organizasyonu yapabilirsiniz.

Nişan Törenleri İçin Balo Mekanları

Nişan sonrası kutlamalar için organize olan balo mekanlarında, kokteyl ve müzik şölenleri sunulur. Salon danslarına eşlik etmek isteyen hanımefendi ve beyefendiler tüm şıklıklarıyla iştirak ederler. Nişan merasimleri için küçük çaplı bir yüzük takma töreni, gelin ve damadın isteğine göre seremoni uygulanır.

Nişan törenleri için balo salonlarında vintage tasarımlar, Osmanlı nişan ve düğün konseptleri veya prenses konseptleri görmek mümkündür. İngiliz sanat ve kültürel özelliklerinden esinlenerek günümüzde bir konsept olarak sürdürülen balo gelenekleri, Rus temalı vurgularıyla da sarayların ihtişamında dizayn edilebiliyor.

Balo mekanları; devasa vazolar ve şamdanlar, yemek masasında boşluk olmayacak şekilde aksesuarlarla tasarlanır. Sandalye giydirme konseptlerinden yer süslerinde cömertçe kullanılan mumluklar, çiçekler, ortamı daha şaşaalı bir hale getirir. Balon kollu kabarık elbiseler ve filmlerden çıkmışçasına renkli balo kostümleri, geceyi daha ihtişamlı hale getirir.

Düğünler İçin Balo Mekanları
Düğünler İçin Balo Mekanları

Nişan düğün birlikte veya sadece düğün törenlerinde tercih edilen balo mekanları, klasik düğünlerden biraz daha farklı uygulanır. Klasik müzikler, jazz dinletileri, eşli salon dansları derken, takı merasimleri ve halay gibi yöresel danslara çok rastlanmaz.

Düğün konseptinde bohem kültür özellikleri veya vintage düğün temaları uygulayanlar için balo mekanları oldukça caziptir. İstenilen temada dizayn edilebilen salonlarda, müzik seçiminden düğün hikayesi sunumlarında, nikah kıyma töreninden sıra dışı etkinliklere dek farklı organizasyonlar yapılabilir. Yemekli düğünlerde balo salonundan yemek salonuna geçilir ve düğün akışına göre programa uyulur.

Nikah Töreni İçin Balo Salonları

Nikah töreniyle dünya evine girecek çiftler için çok özel balo mekanları bulunuyor. Açık hava balo mekanları ve kapalı balo salonları gibi farklı konseptlerde mekanlar bulunuyor. Sahil kenarında ya da havuz başında kokteyller için hazırlanan muazzam mekanlar, mutlu gününüzü daha özel hale getirmek üzere dizayn ediliyor.

Nikah törenlerinde önceden randevu alınarak, nikah memurunun balo salonuna gelmesi sağlanabilir. Mekanda kıyılacak nikah için hazırlanan nikah tahtı ya da kürsüsüyle, şık bir konsept geliştirebilirsiniz. Ya da nikah salonu sonrasında davetlileri bir balo mekanında ağırlayarak, düğüne gerek olmadan kısa bir kutlama yaparak doğrudan balayına çıkabilirsiniz. Seçim sizin…

Balo Merkezleri Fiyatları

Balo salonlarında sunulan hizmetler ve mekanın kalitesi, fiyatların da belirleyicisidir. Balo mekanları; açık ve kapalı alan tesislerine göre farklı fiyat seçenekleriyle sunulur. Genel olarak balo mekanları ve salonlarında sağlanan imkanlar şu şekildedir;

·       Fotoğraf ve video çekimi,

·       Düğün hikayesi ve klibi,

·       Müzik seçimi veya canlı müzik,

·       Dans ekibi, semazen, zenne veya benzer gösteri ekipleri,

·       Sanatçı ve saz ekibi temini,

·       Balo salonu süsleme ve konsept tasarımı,

·       Düğün pastası, maket pasta ve ikramlıklar,

·       Alkollü ve alkolsüz içecek servisleri,

·       Yemek salonu ve yemek ikramları,

·       Nikah töreni için ekipman desteği,

Gibi farklı hizmetlerle fiyat bilgisi verilir. Sadece salon kiralama hizmetinden yararlanmak isteyenler için sunulan fiyatlar, ekstra hizmetlerle daha farklı olarak sunulur.

Balo Merkezlerinde Neler Yapılır?

Balo ve kokteyl merkezlerinde tüm toplu etkinlikler yapılabilir. Kişi sayısına göre kapasite veren balo mekanları, 250 kişilik, 500 veya 1000 kişi kapasiteli salonlarda, ihtiyaca göre hizmet sunar. Havuz başı balo mekanları, kır düğünü için balo konseptleri, sahil ve kumsallarda tasarım edilen balo salonları gibi farklı temalarda kullanabileceğiniz çok fazla seçenek sunuluyor.

Balo merkezlerinde;

·       Sünnet düğünleri, mezuniyet etkinliklerinde kullanılabilir.

·       Nişan ve söz organizasyonlarında konseptlere göre hazırlanarak etkinlik düzenlenebilir.

·       Nikah merasimleri ve benzer toplu davetler için tercih edilir.

·       Düğünler için kokteyl ve balo konseptini tercih edenler için ideal bir seçimdir.

Davetler için balo merkezleri oldukça idealdir. Tanıtımlar, organizasyonlar, sergi sunumları ve nikah kutlamaları için farklı temalarda ve farklı ihtiyaçlarda kullanılabilir. Yemekli veya yemeksiz etkinliklerin yanı sıra kokteyl sunumları veya ikramlıklarla sürdürülen organizasyon seçenekleridir.

Balo Mekanları Nasıl Seçilir?

Balo salonunu hangi amaç için kiralayacağınıza bağlı olarak seçim yapılabilir. Düğünler, nikah ve nişan etkinlikleri, söz ve çeşitli kutlamalar için hazırlanan balo salonlarında, davetli sayısı ana konudur. Misafirlerin kaç kişi olacağının belirlenmesi için balo merkezi ziyaretinden önce bir liste yapılması önerilir.

Balo mekanlarının, düğün salonlarından farkı masa tarzlarıdır. Düğün salonlarında oturma planı ve düzeni olur. Yemekli ya da yemeksiz fark etmeksizin geniş masalar ve tüm davetlilerin rahatça oturabileceği sandalyeler olur. Düğün salonlarından farklı olarak ayakta kutlamalar için dizayn edilen balo mekanları, kokteyl etkinliklerinde tercih edilir. Bistro tarzında masalar kullanılır ve sandalye hiç olmaz.

Dolayısıyla kutlama yapacağınız etkinliğe ve davetlilere göre balo mekanı seçebilirsiniz. Fiyatlar, sunulan hizmetler, salonun büyüklüğü, otoparkı, açık veya kapalı mekan özellikleri, iklimlendirme ve soğutma sistemleri gibi pek çok özelliğine göre mekan değerlendirmesi yapılabilir.

Balo Mekanlarında Giriş Tasarımı
Balo Mekanlarında Giriş Tasarımı

Balo merkezleri genellikle birkaç salonun bir arada olduğu tesislerdir. Otellerde olan balo salonlarında giriş kısmı genellikle küçük bir alanda süslenir. Yine mekanın özelliklerine bağlı olarak farklı giriş kapıları bulunan tesislerde, gelin yolu özenle dizayn edilebilir.

Çiçek taklar, mumlar ve aydınlatma gereçleriyle süslenen balo salonları, uygulanan konsepte göre rengarenk tüller, şifonlar ve farklı aksesuarlarla tasarım edilebilir. ışık yolları ve rüstik tasarımlarla doğal giriş yolları dizayn edebilir, belirlediğiniz nişan veya düğün temasına göre salona giriş alanını, dilediğiniz gibi tasarım edebilirsiniz.

Balo Mekanlarında Açık Alan Etkinlikleri

Kır ve bahçe düğünlerine özel tasarlanan balo mekanları, bulundukları konuma göre farklı alternatiflerle özel seçenekler sunabilir. Örneğin göl kenarında bulunan bir balo salonunda göl üzerinde yapılacak etkinlikler özellikle gece saatlerinde muhteşem bir görsel şölene dönüşebilir.

Havai fişek gösterileri, deniz kenarında olan etkinlikler için su balesi gösterileri gibi farklı etkinlikler uygulanabilir. Kumsal dansları, kumsal ateşi ve şovu gibi baloya hareket katacak özel etkinlikler, düğün konseptine uygun şekilde uygulanabilir.

Balo mekanlarında açık alan etkinlikleri, düğün ve nişan benzeri yapılan organizasyona da bağlı olarak belirlenir. Örneğin mezuniyet törenlerinde gençler için yapılacak çok fazla etkinlikler bulunuyor. Düğünlerde uygulanan düğün hikayesi sunumları da açık alanlarda perdeye yansıtılarak çok hoş anılar oluşmasında etkilidir.

Davetlilere dilek balonu hediye etmek, akşam saatlerinde yapılan balo etkinliklerinde muazzam bir görüntü kazandırır. Gökyüzüne yükselen binlerce rengarenk balon eşliğinde mutlu gününüzü pekiştirir ve birlikteliğinize özel anlar katarsınız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.