Damatlık

03-11-2021 09:14

Damatlık

Damatlık, gelinlikle uyumlu ve düğün temasıyla alakalı olmalıdır. Damat takımları, smokinler ve farklı konseptlerin bir araya getirildiği tasarımlarla, düğün gününüze özel çok şık kostümler bulunuyor. Peki damatlık seçimi nasıl yapılmalıdır?

Damatlık Nasıl Seçilir?

ısparta damatlık, yeni damatlık modelleri, en güzel damatlıklar, ısparta damatlık, burdur damatlık, yeni damatlık modelleri
Damatlığın her şeyden önce rahat olması ve manevranızı kısıtlamaması önelidir. Yelek, ceket, gömlek veya damat kuşağının sizi sıkmaması, rahat hareket edebilmeniz, düğün süresi boyunca konfor kazanmanız için önemlidir. Damatlık seçimi yaparken ayrıca;

·       Gömlek ve takımın, kumaş kalitesi önemlidir. Terletmeyen kumaşlar ve nefes alan dokuma özellikleriyle gün boyu rahat edersiniz.

·       Gömlek, pantolon ve tüm parçaların tam bedeninize göre olması önemlidir. Dar kıyafetler seçmemeli ve çok az da olsa likra esnekliği tercih etmeniz önerilir.

·       Gömlek yakası, damatlığı damatlık yapan önemli unsurdur. Genellikle ata yaka olarak tasarım edilen gömlekte, beden ölçüsünün yakadan alındığını unutmayın.

·       Yaka kısmı sıkmamalı ve boşluk fazla olmamalıdır. Üzerine takacağınız papyonun kaymaması ve buruşmaması için yakaya dikkat edin.

·       Ceket ve damat yeleği olan takımları tercih ediyorsanız, özellikle astar kalitesine özen gösterin. Zira kapalı mekanlarda çift katlı dolaşmak sizi oldukça terletebilir. Kalitesiz kumaşlar kötü kokuya neden olabilir.

Damatlık tasarımlarında fiziksel özelliklerinize göre seçim yapmanız ve bedeninize en çok yakışacak kalıpları kullanmanız önerilir.

Damatlık Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
yeni damatlıklar, ısparta damatlık, ds damat damatlık, altınyıldız damatlık, kığıllı damatlık, siyah damatlık, beyaz ceket damatlık, 2022 damatlıkları

Çorap en önemsiz detay gibi görünür ancak, yanlış bir çorap seçimi en kaliteli smokini bile görüntü kirliliğine dönüştürebilir. Seçtiğiniz takım elbiseye ve ayakkabıya göre çorap seçmeniz oldukça önemlidir. Son yıllarda ayak bileği görünen takım elbiseler çok moda olsa da damatlık seçiminde kesinlikle kullanmayın.

Ekstra boş ve ifadesiz görünen takım elbise altındaki çıplak ayaklar, düğün konseptine uyumsuz kalır. Merserize ve ipek örgülü çok ince çorapları tercih etmeniz önerilir. Desensiz, düz ve tam ayağınıza uygun numara seçilmesi önemlidir. Hafif transparan görünen siyah burunsuz ve topuksuz erkek çorapları, sadece siyah ayakkabılarla değil ara renklerle de gayet şık görünür.

Damatlık Seçerken Pantolon Seçimi Nasıl Olmalıdır?
en yeni damatlıklar, yeni damatlıklar, ısparta damatlık, ds damat damatlık, altınyıldız damatlık, kığıllı damatlık, siyah damatlık, beyaz ceket damatlık, 2022 damatlıkları

Damatlık seçimlerinde pantolon, sizi fit gösteren önemli parçadır. Düz paça kesimler tercih etmeniz, kilonuzun müsait olduğu durumlarda gayet şık görünecektir. Bel boyunun düşük ya da yüksek olmamasına özen gösterin. Deri kemer veya damat kuşağı kullanımlarında, kaliteli kaymaz kumaş seçimleri yapmanız, halay çekerken bile dağılmamanızı sağlar.

Damat takımları seçimi yaparken ayrıca;

·       Ceket boyuna dikkat edin. Takım elbisenin ölçüleri, pantolon boyunu kısa gösteriyorsa, etek kısımlarından tadilata giderek kısalttırabilirsiniz. Ancak ceketin modeli bozulmayacaksa.

·       Pantolon paçasını, mutlaka düğünde giyeceğiniz ayakkabıya göre belirleyin.

·       Pantolon kumaşı dokusuyla seçilen ayakkabının dokusu uyumlu olmalıdır.

·       Kısa paçalardan uzak durum, katlanan uzun paçalardan uzak durun.

·       Düz kesim pantolonlarda balık ağzı kesimi uygulayın.

·       Gömlek kullanırken, pantolonun kumaşından dolayı dış kısımdan belli olmamasına ve içerde toplanmamasına özen gösterin. Gerekirse gömlek boyunu kestirebilirsiniz.

Ceket ve pantolon takım olduğu gibi ayrı ayrı parçalardan da seçilebilir. Ancak bu durumda, kumaşın aynı olmasına ve model özelliklerinin birbirini tamamlayıcı olmasına dikkat edin.

Damatlık Seçiminde Gömlek Konsepti

yeni damatlıklar, ısparta damatlık, ds damat damatlık, altınyıldız damatlık, kığıllı damatlık, siyah damatlık, beyaz ceket damatlık, 2022 damatlıkları,pahalı damatlıklar, klasik damatlık, smokin damatlık, siyah simokin
Damatlık ve smokin
seçimlerinde asıl konu gömlektir. Kravat kullanacak damat adaylarının yanlış gömlek seçimleri, düğünün konusu olabilir. Dolayısıyla kullanacağınız boyun süsünün papyon mu kravat mı olacağını belirleyin ve gömleğinizi ona göre seçin.

Her mağaza çalışanının stilist olmadığını bilerek, önerilen her gömleğin damatlığa uygun olmadığını bilmeniz gerekir. Gömlek seçiminde bilmeniz gerekenler;

·       Kravat yaka gömleklerde düğme olmaz.

·       Kravat yaka gömlekler, uzun ve sivri olmaz. Geriye ve yan kesim gömlek yakaları, sadece kravatlarla kullanılır.

·       Ata yaka gömleklerde kravat kullanılmaz. Sadece papyon ya da fular kullanılır.

·       Kravat düğmesi kullanacaksanız, kol düğmeleri aşırı olabilir. İlle de kullanacaksanız mutlaka takım olmalıdır.

·       Manşetli gömlekler, kravatla kullanılmamalıdır. Manşette kullanılan harfler, moda dışı görünür. Sadece düğmeler tercih etmeniz daha cazip olacaktır.

Gömlek kesimi slim fit olacaksa, göbek olmamalı ya da korse atletler tercih edilmelidir. Düğme araları açıldığında, gerçekten görüntü kalitesi düşer. Takım elbise içinde atlet, fanila türü iç giyimler ‘’kesinlikle’’ olmaz. Korse kullanım durumunda ten rengi ve gömlekten belli olmayan ürünleri seçin. Düğünün ilerleyen saatlerinde mutlaka ceket çıkacak ve gömlek görünecektir.

Damatlık Seçerken Ceket Seçimi Nasıl Olmalıdır?

yeni damatlıklar,  ısparta  damatlık, ds damat damatlık, altınyıldız damatlık, kığıllı damatlık, siyah damatlık, beyaz ceket damatlık, 2022 damatlıkları, siyah sımokin damatlıklar, uygun damatlık, beyaz ceketli damatlık, krem damatlık, kadife damatlık, klasik model damatlık, beymen damatlık
Boy ve kilonuz, ceket seçimini için önemli kriterdir. Kalıplı bir sırta veya geniş omuzlara sahip olabilirsiniz. Büyük beden de tercih etmek zorunda kalabilirsiniz. Ancak bu durumda kolların bol gelmemesi ve gövdede boşluklar oluşmaması için slim modeller tercih etmeniz önerilir. Alt kısımlardaki ekstra boşlukların tadilat edilmesi gerekebilir.

Damatlık seçimlerinde ceket, dış görüntüyü tamamlayan esas unsurlardan biridir. cep detayları, düğme detayları ve yaka kısmında kullanılan simetrik vurgular hem karakteristik özellikleriniz hem fiziksel görüntünüzle uyum içinde olmalıdır. Örneğin;

·       Yuvarlak yüz hatlarına sahip bir damadın aşırı sivri uçlara sahip yaka kullanması, uyumsuz görüntü sunar.

·       Kemikli yüz yapısına sahip ve uzun boylu birinin, yuvarlak kesim ceketler tercih etmesi uyumsuz olacaktır.

·       Kare kesim veya dikdörtgen görünümünde ceket modellerini, fiziksel görüntünüze göre seçin.

·       Kumaş dokusu, kaliteyi özetleyen unsurdur. Mevsimine göre ve düğün temasına göre kumaş seçmeniz, oldukça önemlidir.

Siyah, lacivert, krem rengi, füme veya farklı tonlarda düz renkler tercih edilebilir. Ancak çizgili modeller, ancak aynı renk çizgilere sahipse gerçek bir damatlık gibi görünebilir. Bu arada, subay konseptinde tasarlanan ve yan kısımlarda parlak kumaşlarla şerit geçilen takımlar, salon şıklığının en naif örnekleridir.

Hem pantolonun yan kısımlarında hem ceketin kenar dikişlerine uygulanan parlak siyah şeritler, incecik tasarımlarıyla centilmenlik ve asalet vurgusudur. Mutlaka değerlendiriniz.

Damatlık Fiyatları ve Damat Aksesuarları

Damat aksesuarları, takım elbiseleri damatlığa çeviren parçalardır. Damat mendili, kravat, fular, papyon, kol düğmesi, kravat iğnesi veya broşu gibi aksesuarlar, damatların tarz ve seçimlerine göre eklenebilir. Ayrıca damat kuşağı, tıpkı gelin kuşağında olduğu gibi geleneksel ve şık bir aksesuardır. Yelek, her zaman kullanılmasa da damatlıklar için şahane bir parçadır.

Damat ayakkabısı ve gömlek gerçek bir beyefendi görünümünüz için özenle seçilmelidir. Parıldayan gelinin yanında sönük kalmamak için parlak kumaşlar ya da yarı parlak konseptler tercih edilebilir.

Damatlık fiyatları, tercih edilen marka ve firmaya bağlı olarak belirlenir. Kumaş kalitesi, kullanılan materyaller ve aksesuarların her biri kalite özelliklerine bağlı olarak belirlenir.

Damatlık aksesuarları ve fiyatları, her bütçeye uygun seçeneklerde sunuluyor. Özel dikim damatlıklar, hazır damatlıklar, frak ve smokinler gibi yapacağınız seçimlere bağlı olarak fiyat araştırması yapabilirsiniz.

Damatlık Seçimi Ne Zaman Yapılır?

Düğün rehberinde planladığınız tarihe göre damatlık incelemelerine başlayabilirsiniz. Şayet terzide dikilecek bir takım elbise düşünüyorsanız 2- 3 ay öncesinden görüşmeye başlamanız gerekir. 5- 6 kez prova edilerek dikilen takım elbiselerde, düğünden yaklaşık 2 hafta önce tüm eksiklerin tamamlanmış olması önemlidir.

Gömlek seçimi, ayakkabı seçimi, aksesuarlar ve provaların birmiş olması, düğüne rahat rahat hazırlanmanız için önemlidir. Ayrıca kilo farklılıkları göz önünde bulundurularak, düğünden yaklaşık 1 hafta önce damatlık elbisenizi mutlaka tekrar denemeli ve onarım gerekiyorsa yaptırmanız gereklidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.