Dans Kursu

14-11-2021 10:25

Dans Kursu

Düğünün en önemli anlarından biri nikahın kıyıldığı an ise diğeri ilk dansınızdır. Dans kursu ve dans eğitmenleri tarafından verilen kısa süreli programlarla düğün dansını en güzel şekilde ve kusursuzca yapabilir ve o anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Peki dans kurslarında hangi dans dersleri veriliyor? Ne kadar sürede öğrenilir?

Düğün İçin Dans Kursları
Düğün İçin Dans Kursları

Dans kursu tarafından sunulan programlarla çiftlere özel dersler arasında; Bachata, Bolero, Cha Cha, Çifte özel koreografi, Flamenko, Foxtrot, Harmandalı, Latin dansları, Merenge, Oryantal, Rumba, Salon dansları, Salsa, Swing, Tango, Vals ve Zeybek dansları gibi seçenekler bulunuyor. Düğün konseptine göre dans seçimlerini yapabilir düğün öncesinde derslere katılarak, en güzel performansınızı sergileyebilirsiniz.

Düğün dansı seçimi, sizin için özel olan şarkılara uygun salon dansları da olabilir, zeybek veya Latin dansları da olabilir. Düğün teması, gelinlik modeli ve sizin tercihinize göre profesyonel dansçılardan bilgi ve öneri alabilirsiniz.

Düğün Dansları İçin Kurs Seçimi Nasıl Yapılır?

Düğün organizasyonları için sektörel gelişme yaşanmakta olup, dans kurslarında çiftlere özel eğitimlerle alternatif programlar sunuluyor. Hatta gelin ve arkadaşları için yöresel dans eğitimleri, oryantal eğitimleri, gelin ve damat için Latin dansları gibi farklı eğitim seçenekleri bulunuyor.

Profesyonel dans kursu seçimlerinde, teknik donanım ve dansçının yeteneği önemlidir. Alınan başarılar ve eğitimler, düğün dansı için kurs seçiminde etkili olur. Dans eğitimleri için eğitmen tarafından dikkat edilmesi gereken konular bulunuyor. Örneğin;

·       Gelinlik modeline göre dans seçimi

·       Dans seçimine göre tarz ve müzik belirleme

·       Seçilen müziğin, şarkının yapısına göre

·       Fiziksel özelliklere göre dans seçimi,

·       Genel yapı ve tarzınıza uygun dans seçimi,

·       Dans edilecek zemin özelliklerine göre,

Gibi faktörlere bağlı olarak düğün dansı belirlenir ve dans eğitimi seanslara göre uygulanır.

Gelinlik Seçimine Göre Dans Kursu
Gelinlik Seçimine Göre Dans Kursu

Gelinlik modeli ve düğün konsepti, dans kursu için belirleyici unsurdur. En çok tercih edilen gelinlik modelleri arasında; prenses gelinlik modeli, yarı prenses gelinlik, balık gelinlik modeli, diz üstü açık gelinlik modelleri ve A kesim gelinliklere göre dans türleri ve seçimleri farklılık gösterebilir.

Tarlatanlı ve tarlatansız gelinlik modelleri, uzun kuyruklu gelinlik modellerine göre dans seçimi yapılmalıdır. Hatta düğüne yakın gelinlikle prova yapmak, sorunsuz düğün töreni için tercih edilmektedir. Damatlık ve gelinlik modellerine göre dans seçimi yapmak ve dans eğitmeninin ilk aşamada bu kriterleri değerlendirerek belirleme yapması, profesyonel olandır.

Dans türü ve dans seçimlerinde, herhangi bir türe bağlı olmaksızın özgün bir tarz ve konseptte geliştirilebilir. Gelin ve damadın fiziksel özellikleri ve görünüşlerine bağlı olarak, dans figürlerini en iyi yapabilmeleri ve gelinlikle en iyi şekilde göstermeleri, yapılacak dans için tercih edilebilir.

Düğün Dansı Hikayesi

Profesyonel dans derslerinde, düğün temasına uygun bir dans hikayesi yaratmak, çok daha özel olacaktır. Sesli ve görsel efektlerle zenginleştirilen düğün dansları, eşsiz gün için muhteşem görüntülerin oluşmasını sağlar.

Dans kursu görüşmelerinde; drop, lift, trick zenginliği bakımından en uygun olacak danslar belirlenir ve öyküleme ile çifti en iyi şekilde yansıtması sağlanır. Ambiyans, tema, gelinlik ve çiftin dans müziği seçimi başlı başına bir hikaye değeri taşır. Reyhani, zeybek gibi yöresel danslar açısından değerlendirme yapılarak ilk dans sonrası özel bir dans gösterisi de tercih edilebilir.

Aşkı konu alan dans figürleri ve aşk hikayelerinden esinlenerek geliştirilen dans türleri, düğünün hikayesi niteliğindedir. Yöresel ve geleneksel danslardan figürler alınarak salon danslarına ve özgün dansınıza entegre edilebilir.

Düğün Dansı Kurslarında Paketler

Düğün dansı yapmak için kaç saat ders alınmalıdır? Kına gecesinde oryantal dans gösterisi için kaç seans eğitim alınması gerekir? Düğün dansı kurslarında paket seçenekler sunulmaktadır. Gelin ve damadın en özel günlerinde şahane dansları için iki saatten başlayan ve 8 saate kadar devam eden eğitim seçenekleri bulunuyor.

Dans kursu düğün paketleri dahilinde saatlik özel derslerin yanı sıra; 2- 4- 6 ve 8 saatlik dans paketleri bulunuyor. Başlangıç seviyesi için yeterli olan 2 ila 8 saate ilave olarak ileri seviyede eğitim almak için 10- 12 ve 14 saatlik dans eğitimi paketlerini değerlendirebilirsiniz.

Daha sonrasında hızınızı alamayıp devam etmek için Premium sınırsız paketleri değerlendirerek belki profesyonel bir dansçıya dönüşebilir ve eşli danslarda muhteşeme başarılar yakalayabilirsiniz.  Dans eğitim merkezlerinde ayrıca son gün paketleri bulunuyor. Düğünden hemen önce prova yapmak isteyenler için saatlik özel derslerle kusursuz dans gösterisi için hizmet veriliyor.

Yöresel danslar, halk oyunları ve eşli danslarda seans sayıları ve süreleri farklılık gösterebilir. Örneğin İç Anadolu Bölgesi dansları, şayet bu bölgede yaşıyorsanız bir iki derste kolayca geliştirebileceğiniz danslardır. Ancak Kafkas dansları, o kültürü almayanlar için 6- 8 ve belki 10 seans sürecek eğitimlerle öğrenilebilir.

Nişan, Düğün ve Balo için Dans Eğitimi

Nişan, söz, sünnet düğünü, nikah veya after party etkinliklerinin tamamı için dans eğitimi alabilirsiniz. Dansa yeteneğinizin ya da ilgininiz olup olmaması çok önemli değildir. Tüm konukların sizi izleyeceği düğün dansı, gecenin en tatlı anlarından biridir. Romantik, gerçekçi ve heyecanlı ilk dans için profesyonel destek almak, tercih edilebilir.

Düğün organizasyonları için sunulan dans türleri arasında;

·       Bachata, Cha Cha, Salsa ve Rumba gibi hareketli Latin dansları,

·       Çifte özel koreografi,Dans Kursu

·       Harmandalı, Zeybek, Erik Dalı, Reyhani gibi eşli ve yöresel danslar Dans Kursu

·       Merenge, Oryantal ve Salon dansları,Dans Kursu

·       Swing, Tango, Vals dans türleri Dans Kursu

·       Kafkas, İç Anadolu oyun havaları ve Karadeniz oyun havaları, Dans Kursu

·       Trakya oyun havaları, Ege yöresi oyun havaları, Akdeniz oyun havaları, Dans Kursu

ile Doğu yöresi oyun havaları ve Güneydoğu Anadolu bölgesi oyun havaları eğitimleriyle düğün temanıza ve tarzınıza uygun dans dersleri alabilirsiniz. Çiftlere özel verilen dans eğitimlerinde ister saatlik eğitimler alabilir, genel açıdan bilgi edinebilir ister 2 saat veya 12 saatlik eğitim alarak, en iyi dans gösterilerinizi yapabilirsiniz.

Dans Kursu Fiyatları

Dans eğitimi almak, dans türüne göre farklı süreler gerektirebilir. Düğün rehberi programınızda dans eğitimi almak varsa, düğün tarihinden 3 ay önce kursa kaydolmanız cazip olacaktır. 8 saatlik programı isterseniz iki haftada tamamlayabilir isterseniz haftada bir saat alarak, düğüne doğru yavaş yavaş geliştirebilirsiniz.

Dans kursu fiyatları iki farklı opsiyonda sunulur. Saatlik ders fiyatları ve paket dans eğitimi fiyatlarına göre sunuluyor. En az 2 saatten başlayan ve başlangıç seviyesinde 8 saate kadar devam eden paket seçenekleri bulunuyor.

İleri seviye dans eğitimlerinde dans kursu fiyatları, kursa ve dans eğitmenine göre belirlenmektedir. Düğünden 4-5 ay öncesinde dans kurslarını veya özel ders veren dans eğitmenlerini araştırabilir, görüşmeler sağlayabilirsiniz. Düğün öncesinde eksiksiz hazırlanmak ve boş zamanlarınızda sevgilinizle dans tekniklerini geliştirmek, hayal ettiğiniz düğünde kusursuz dansınız için önemlidir.

Bybeyazwedding gelinlik modelleri ve aksesuar seçimlerinizde olduğu gibi dans kursu için gelinlik tercihi konusunda da danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz. Stil danışmanlarıyla online iletişime geçebilir, düğün organizasyonu ve gelinliğiniz için harika fikirler, öneriler alabilirsiniz.

Dans Kursu Hizmetleri

Dans Kursu adresleri

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.