Düğün Fotoğrafçısı-Düğün Hikayesi ve klibi

11-11-2021 09:26

Düğün Fotoğrafçısı- Düğün Hikayesi ve Klibi
https://www.bybeyazwedding.com/blog/icerik/dugun-fotografcisi-dugun-hikayesi-ve-klibi

Düğün öncesi ve düğün çekimi unutulmaz günün en güzel anıları olarak arşivinizde yer alacak konseptlerdir. Son yıllarda bir trend haline gelen düğün çekimleri, salon içindeki video kayıtlara alternatif olarak geliştirilmiştir. Evliliğin her aşamasını kıymetli olduğu ve en özel güne hazırlanırken nelerin not edildiği, görsel şölen niteliğinde hazırlanıyor. Düğün fotoğrafçısı- düğün hikayesi ve klibi, düğün konseptinize göre farklı temalarla çalışma sunar.

Düğün Fotoğrafçısı Neler Yapar?
Düğün Fotoğrafçısı Neler Yapar?

Gelin ve damadın en güzel pozlarını, geleceğe anı niteliğinde kareler. Düğün fotoğrafçısı- düğün hikayesi ve klibi tasarımlarında, en özel kareleri alır. Save the date olarak adlandırılan düğün öncesi çekimleri, düğüne hazırlık aşamalarının kaydedildiği projelerdir.

Drone çekimleri, açık alan çekimleri ve fotoğraf stüdyosu çekimleriyle gelin ve damadın birliktelikleri arşiv edilir. Fotoğraf albümünün yanı sıra dış alan çekimleriyle düğünün yaklaştığını belirten çekimler yapılır. Genellikle sosyal medya platformlarından veya özel mesajlaşma platformlarından davetlilerle paylaşılarak, düğünün yaklaştığı belirtilir.

Düğün fotoğrafçısı ve montaj ekibi, hizmet ve fiyat seçeneklerine göre çalışmaları sunar.

Düğün Hikayesi Nedir?
Düğün Hikayesi Nedir

Yeni ve birlikte yaşama evet derken, en özel anların kaydedildiği müzikal tadında kısa filmler, düğün hikayesi olarak adlandırılıyor. Düğün fotoğrafçısı- düğün hikayesi ve klibi çekimleri için tren garlarından boş arazilere, deniz kenarları günbatımı görüntülerinden, boş sokaklara dek pek çok alan fon oluşturabilir.

Gelinlik ve damatlıkla verilen en şık pozlar, çiftin seçtiği müzikle harmanlanarak video klip hazırlanır. Gelecek için şahane bir anı tasarımı olan düğün hikayesi, genellikle düğünden bir gün önce çekilir. Her aşamadan alınan görüntülerle, düğün salonuna girişe kadar çekim yapılır. Düğün başlamadan hemen önce montajlanarak, davetlilere film tadında sunum yapılır.

Düğün Klibi Nasıl Çekilir?
Düğün Klibi Nasıl Çekilir

Düğün fotoğrafçısı- düğün hikayesi ve klibi çekimleri için gerek fotoğraf çekimleri gerek video çekimleriyle benzersiz görüntüler kaydeder. Profesyonel çekimlerle alınan görüntüler, ortalama 5 dakika süren kliplere dönüştürülür. Çekile düğün klipleri; iki farklı konseptte uygulanır;

·       Düğün öncesi gelin ve damat çekimleri klip haline getirilir ve konuklara izletilir.

·       Düğün boyunca konuklar ve özel anlardan alınan görüntüler, video klibi yapılarak düğün sonunsa misafirlere izletilir.

Düğün klipleri, kuaför salonundan dış mekan çekimlerine, düğün salonuna giriş anından çiftin kına gecesi görüntülerine dek pek çok görselin harmanlanmasıyla oluşturulur.

Düğün Kaydı Nasıl Yapılmalıdır?

Düğün videosu, düğünün ilk başlangıç anında son anına kadar eksiksiz çekilmelidir. Genellikle iki farklı kamera kullanılarak yapılan video çekimlerinde, sabit kamera ve mobil kamera kullanımlarıyla, yakın ve uzak çekim kombinasyonları yapılır. Masalardaki konukların videoya kaydedilmesi, özellikle düğün başlamadan veya yemek esnasına oluşan boşluklarda yapılır.

Danslar, halaylar ve gelin damat danslarından alınan görüntüler, nikah töreni, pasta kesimi ve özel etkinliklerin tamamı, düğün videosuna kaydedilir. Düğün kaydı yapılırken;

·       Mekanın ve konseptin en özel görüntülerinin kayıt edilmesi önemlidir,

·       Mekana giriş anı ve salona giriş anında yüksek çözünürlük faktörleri kullanılmalıdır.

·       Işık ve açısının ideal olması, düğünün her anının kaydedilmesi eğlenceli ve özel anların anılaştırılması için önemlidir.

·       İmza anı, kabul anı, pasta kesimi, takı merasimi, çift dansı, konuk karşılama gibi anlar özenle kaydedilmelidir.

Düğün Klibi İçin Hangi Mekanlar Tercih Edilir?
Düğün Klibi İçin Hangi Mekanlar Tercih Edilir

Söz, nişan, balo veya düğün için klip çekimlerinde, düğün konseptine uygun mekanları seçebilirsiniz. Açık alanlarda uygulanan aksesuarlar ve dekorasyon ögeleriyle şahane klipler yaratılabilir. Düğün fotoğrafçısı- düğün hikayesi ve klibi çekimlerinde sanatsal dokunuşlarıyla muazzam sunumlar yapabilir.

Düğün konsepti ve gelinlik modellerine göre arka fon seçimi yapılır. Örneğin rüstik bir düğün konsepti için hazırlanan düğün klibi, ormanda ya da kereste fabrikasına olabilir. Konsepte göre düğün klibi çekimlerinde;

·       Bohem gelinlik ve bohem düğün teması için arpa tarlalarından çok özel görüntüler alınabilir.

·       Vintage düğün konseptleri için dış çekimlerde lavanta tarlalarının muazzam görüntülerinden esinlenilebilir.

·       Osmanlı ve saray temalı düğünlerde, yaşadığınız şehre göre tarihi binalar, saraylar ziyaret edilebilir.

·       Prenses gelinlik modelleriyle muhteşem fon sağlayacak botanik bahçeler ve klasik arabalar kullanılabilir.

Sadece gökyüzü fon edilerek farklı çekim teknikleriyle yaratıcılığın en özel örnekleri, düğün klibine öze vurgulanabilir.

Düğün Klibine Özel Tatil Konseptleri
Düğün Klibine Özel Tatil Konseptleri

Özellikle tatil beldelerinde yaşayanlar için çok fazla görüntü açısı bulunur. Sahil konsepti düğünlerinde, kır düğünlerinde ve bahçe- botanik temalı düğünlerde klip çekimleri için manzara muazzamdır. Doğal alanlar, antik kentler veya sanayi alanları, düğün klibi ve fotoğraf çekimleri için idealdir.

Tamamen sanatçının bakış açısına bağlı olarak mekan ve görüntü seçimi yapılabilir. Bilgisayar yazılımlarından yararlanılarak sadece stüdyo çekimleriyle de muhteşem koleksiyonlar oluşturulabiliyor.

Düğün Hikayesi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Hayalinizdeki düğünü gerçeğe dönüştürmenin zamanı geldi. Bu çok özel zamanları, film arşivi olarak kaydetmek ve düğün gününün her anını eşsiz görüntülerle film tadında izlemek, kendinize sunacağınız en değerli hediyelerdendir.

Düğün hikayesi fiyatları, projede görev alacak kadroya bağlı belirlenir. İki kişiyle yapılan çekimlerin yanı sıra geniş bir ekiple, geniş kapsamlı ve profesyonel bir çekim yapılabilir. Drone çekimleri, helikopter veya yat çekimleri gibi lüks seçenekler veya daha yalın çekimler yapılabilir.

Düğün hikayesi ve klibi fiyatları, çeki süresine, proje içeriğine bağlı olarak belirlenir. Ayrıca düğünden kaç gün önce çekimlerin başlayacağı ve ne kadar süreyle çekim yapılacağı, fotoğraf ve kliplerde kullanılan teknolojik unsurlar gibi her detay incelenerek, fiyatlandırma yapılır. Organizasyon dahlinde drone çekimleri isteniyorsa, ekstra fiyat eklemesi yapılır.

Düğün Hikayesinde Konu Seçimleri

Düğün fotoğraflarında, düğün hikayesi ve kliplerde temel konu daima aşktır. Gelin ve damadın birlikteliklerinin resmiyet kazanacağı gün için hazırlanan video kliplerde konu, konsepte göre seçilebilir. Başlangıç anı, en önemli kısımdır. Kimi videolarda, çiftin önceki fotoğraflarından, en özel anlarından videolar hazırlanır ve klip tadında düğün görüntüleriyle birleştirilir.

Düğün hikayesi konularında;

·       En güzel birliktelik anlarınızı, tanışma ve birliktelik sürenize göre vurgular yapılmasını sağlayabilirsiniz.

·       Düğün konseptine göre mekan seçimleri, aksesuar ve kıyafet seçimleri yapmanız, bütünlük sağlar.

·       Gelinlik modeline göre alan ve ışık seçimleri, profesyonellikle değerlendirilmelidir.

·       Düğün hikayesinde müzik seçimi, birlikteliğinizi en güzel yansıtacak parçadan seçilmelidir.

·       Kına gecesi, hazırlanma anları, evlilik teklifi anı gibi kayıtlı anılarınızı, düğün hikayesi klibinde birleştirebilirsiniz.

Düğün Klibi Ne Zaman Yayınlanmalıdır?

Düğün klipleri, düğüne hazırlık aşamalarına ve düğün esnasına çekilen klipler olarak iki farklı konseptte uygulanır. Düğün yaklaşırken sosyal mecralardan yayınlanmak üzere hazırlanan düğün hikayeleri, davetliler için ön sunum niteliğindedir. Genellikle düğünden birkaç gün önce yayınlanmaya başlar.

Düğün videosu ise düğünün başlangıç anından itibaren, düğün sonuna kadar yapılan çekimlerden oluşur. Bir de düğün günü çekimleriyle, gelin ve damadın salona girmesine kadar olan görüntülerin hazırlandığı, salonda montajlandığı düğün klipleri bulunuyor. Genellikle nikah merasiminden sonra ya da eğlenceye ara verilen anlarda yayınlanır. Düğüne dair detayların da klipte yer alması, düğüne özel anlar katar.

Düğün öncesi klipleriyle, gelin ve damat henüz salona gelmeden ve tüm davetliler geldikten sonra yayınlanmalıdır. Hem müzik ve eğlence başlamadan önce etkinlik olur hem düğüne sempati katar.

Düğün Fotoğrafçısı-Düğün Hikayesi ve klibi

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.