Düğün- Kına Organizasyonu

17-11-2021 09:17

Düğün- Kına Organizasyonu

Düğün- Kına organizasyonu ile birbirinden farklı konseptler hazırlayan firmalar bulunuyor. Açık hava etkinliklerinden otel ve salon konseptlerine dek her alanda benzersiz bir organizasyon tasarlayabilir ve rüya gibi düğününüze adım atabilirsiniz.

Çiftlerin bu mutlu gününe katılmak isteyen davetliler için de muazzam konseptlerle unutulmaz bir gece yaşatılıyor.

Kına Organizasyonunda Neler Yapılır?


Kına Organizasyonunda Neler Yapılır?

Kına gecesi, düğünden bir gün önce yapılan bekarlığa vedanın geleneksel halidir. Gelinin anne evinden, baba ocağından ayrıldığı gün olarak hem veda niteliğinde hem düğüne kutlama niteliğinde yapılan bir gecedir. Kız kınası veya erkek kınası gibi her iki tarafta ayrı ayrı kutlanabildiği gibi birlikte de kına gecesi organizasyonları yapılıyor.

Düğün- kına organizasyonu; havuz başında, düğün salonunda, kulüp veya eğlence mekanlarına, özel etkinlik alanlarında ya da geniş bir eve- bahçeye sahipseniz evinizde de olabilir. Kına organizasyonlarında genel akış şöyledir;

·       Davetlilerin her biri kapıda karşılanır ve bazı organizasyonlarda müzik eşliğinde halaylar çekilir.

·       Kına şerbeti ve çeşitli atıştırmalıklar, konsepte göre ikramlıklar sunulur.

·       Kınadan önce müzik eşliğinde eğlence yapılır, gelin ve arkadaşları, aile yakınları dans eder.

·       Kınayı getiren ekip, kına müziği eşliğinde salona gelir.

·       Ritüellere göre geline kına yakılır.

·       Şayet organizasyonda varsa gelin ağlatılmasından hemen sonra çiftetelli ekibinin dans gösterisi başlar.

·       Hediyeler, güne özel kına hatıraları davetlilere dağıtılır ve eğlence sonunda organizasyon tamamlanır.

Kına gecesi organizasyonlarında profesyonel dansçılar ya da gelinin arkadaşlarıyla devam eden konulu dans gösterileri, yöresel oyunlar en eğlenceli yanıdır.

Kına Organizasyonları Neleri İçerir?
Kına Organizasyonları Neleri İçerir

Düğün- kına organizasyonu; her iki kutlama ayrı konseptlerde ya da devam niteliğinde aynı konseptle tasarlanabilir. Örneğin son yılların en moda kına organizasyonları arasında Osmanlı- Saray düğün klasikleri yer alıyor. Geleneksel motifler ve yöresel içeriklerle hazırlanan kına gecelerinde bindalılar, kaftanlar adeta modanın en özel örneklerini sunar.

Kına organizasyon firmaları tarafından sağlanan hizmetler arasında;

·       Bindallı ve kaftan temini (kiralık ya da satılık olabilir)

·       Davul- zurna ekibi ve davul Show

·       Gelin hamamı ve hamam eğlencesi,

·       Hint kınası servisi, kına ekibi,

·       Kına malzemeleri (kına, kına mumu, kına tepsisi, sepet ve hediyelikleri)

·       Semazen ekibi, zenne veya oryantal ekibi

·       Kına müziği seçimine göre isteğe göre canlı müzik organizasyonu

Gibi seçeneklerle, düğün öncesi en güzel eğlence için hazırlıklar yapılır. Bindallı ve kaftan tercih etmeyen gelin adayları için şahane abiye modelleri, kına gecesi konseptiyle birbirinden özel renklerde tasarlanıyor.

Düğün Organizasyonu Nasıl Yapılır?

Düğün- kına organizasyonu temel konusu, konsepttir. Her düğün geleneksel düğün merasimlerinden farklı olarak konulu olarak, organizasyon firmaları tarafından hazırlanıyor. Her çiftin benzersiz güzellikte bir gün yaşaması için yapılan hazırlıklar, mevsim ve ana temaya göre hazırlanır. Düğününüz için değerlendirebileceğiniz konseptler arasında;

·       Osmanlı & Saray Düğün konsepti

·       Bohem düğün konsepti

·       Vintage düğün konsepti Düğün- Kına Organizasyonu

·       Balo & Kokteyl düğün konsepti Düğün- Kına Organizasyonu

·       Kır & bahçe düğünü Düğün- Kına Organizasyonu

·       Sahil & havuz başı düğün konsepti Düğün- Kına Organizasyonu

Gibi farklı kategorilerden, tarzınıza ve hayalinize uygun seçimi yapabilirsiniz. Her temaya uygun hazırlanan düğünlerde; yemek masasından gelin sandalyesine dek her detay aynı konseptte uygulanır. Devasa şamdanlar, ikonik vazolar, kocaman avizelerle süslenmiş balo salonları ya da uçuşan tüllerle sıcacık kumsalların dala seslerini sunan sahil konseptleri.

Bu sizin en özel gününüz, nasıl istiyorsanız masalsı güzelliği yaşamayı hak ediyorsunuz.

Düğün Organizasyonları Neleri Kapsar?

Her düğün kendi içeriğinde özeldir ve çiftin en unutulmaz günüdür. Organizasyonlar temel düğün temalarının yanı sıra evlenecek olan çiftin özel isteklerine göre şekillenebilir. Örneğin evlilik teklifi, kına gecesi, after party ve evden çıkış gibi konuları kapsayacak şekilde destansı bir ritimde konsept seçebilirsiniz.

Belki gökyüzünde ‘’evet’’ der belki su altında yüzük takarsınız. Düğün- kına organizasyonu ekstra paketlerle gelin ve damadın isteğine göre hazırlanıyor. Düğünün başlangıç anından itibarense;

·       Konukların karşılanması ve müzikli eğlence,Düğün- Kına Organizasyonu

·       Oryantal veya dans ekibi gösterileri,Düğün- Kına Organizasyonu 

·       Gelin ve damadın salona, alay eşliğinde gelişi Düğün- Kına Organizasyonu

·       İkramlıklar ve düğün yemeği,Düğün- Kına Organizasyonu

·       Gelin ve damadın masaları ziyaret etmesi ya da takı töreni,Düğün- Kına Organizasyonu

·       Düğün pastası kesimi,Düğün- Kına Organizasyonu

·       Gelin ve damadın özel danslarıDüğün- Kına Organizasyonu

Gibi klasik organizasyonlara ek olarak; semazen ve dans ekibi gösterileri, sahil düğünlerinde ateş gösterileri, havuz başı düğünlerde su balesi gösterileri gibi ek seçenekler uygulanabiliyor.

Düğün öncesi fotoğraf çekimi, klip hazırlanması, slayt show, davul ekibi ve davul show, kına gecesi organizasyonu ve düğün sonrası parti gibi ekstra düğün hizmetleri sunuluyor.

Düğün- Kına Organizasyonlarında Konsept Seçimi

Düğün konseptini belirlemek sadece düşlediğiniz güzellikte bir gün yaşamak üzere yapılmaz. Bütçe planlamasından, gelecek konukların sayısına dek her detay düğün konseptini belirlerken önemli unsurdur. Özellikle düğün salonları ve otellerin, organizasyonlar için verdiği ücretler, yemekli düğünlerde çıkarılan fiyatlar, düğün seçiminde kriterlerinizi şekillendirmekte etkilidir.

Düğün organizasyonlarında kır ve bahçe düğünleri de mevsimine göre tercih edilmektedir. Özellikle pandemi sonrasında daha sık tercih edilen açık hava etkinlikleri, fiyat avantajı açısından daha çok tercih edilebilir. Belirlediğiniz konsept dahilinde tüm ortamlar istediğiniz güzellikte ve sorunsuz şekilde hazırlanabilir.

Kır düğünü, bahçe ve botanik düğünlerinde vintage tasarımlar tercih etmek, düğünde kullanılacak aksesuarlar ve masa süslerinde dahi bütçe avantajı elde etmenizi sağlar. Gelinlik modelleri, damatlık ve diğer abiye seçimlerinizde düğün temasına göre ekonomik avantajları değerlendirebilirsiniz.

Gelinlik ve Bindallı Seçimi Nasıl Olmalıdır?


Gelinlik ve Bindallı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

2022 gelinlik modelleri, mutlaka tarzınızı yansıtacak çeşitler sunar. Denizkızı gelinlik modeli, prenses gelinlik modeli, Helen gelinlik modeli, tesettür gelinlik modelleri veya A kesim gelinlik çeşitleriyle, kına gecesi temasına uygun bindallı seçimi yapabilirsiniz.

Genellikle bindallı veya kaptan giyilen kına gecelerinde, geleneksel tarzdan hoşlanmayanlar için çok özel kına abiyeleri bulunuyor. Özellikle bordo, lacivert ve koyu yeşil tonlarında hazırlanan kına gecesi elbiseleriyle, düğün öncesinde güzelliğinizi rengarenk yansıtabilirsiniz.

Gelinlik ve bindallı seçimlerinde;

·       Düğün temasına ve beden özelliklerinize göre seçim yapmanız önerilir,

·       Boy ve kilonu, fiziksel yapınız, hayalinizdeki gelinlik tasarımı ve damatlık seçimiyle uyumlu olacak modeller tercih edebilirsiniz.

·       Gelin tacı, gelin şapkası veya gelin tokası gibi aksesuarları, gelinlik seçimiyle birlikte yapmanız önerilir.

Model, renk, desen, kumaş ve aksesuarların her biri, bütünsel güzelliğiniz için önemli detaylardır.

Düğün- Kına Organizasyon Fiyatları

Düğün organizasyonu fiyatları ve kına gecesi organizasyon firmaları hem çalıştığınız firmaya hem sunulan hizmetlere göre farklılık gösterir. En küçük paketlerden ekstra istekli paketlere dek, birbirinden farklı alternatiflerle hazırlanan düğün- kına organizasyonlarında fiyatlar; konsept, davetli sayısı ve kullanılacak malzemelerin niteliklerine göre belirlenir.

Ekonomik fiyatlarla hazırlanan düğün paketleri veya şaşaalı düğünler için astronomik rakamlar, tamamen sizin bütçenize göredir. Tercih ettiğiniz düğün temasına ve alacağınız hizmetlere göre düşük fiyatlardan yüksek boyutlara dek farklı alternatifler bulunuyor.

Gelinlik fiyatları, gelin aksesuarları ve gelin ayakkabısı fiyatlarında en cazip seçeneklerle Bybeyazwedding kataloğunu mutlaka inceleyiniz. Gelin danışmanlığı hizmetinden yararlanarak bütçenize uygun düğün konseptleri hakkında fikir alabilir ve bedeninize en uygun gelinliği seçmek için profesyonel destekten faydalanabilirsiniz.

Hayatınızın en güzel gününe adım atarken, Bybeyazwedding farkıyla unutulmaz güzelliğe bürünün.

 

Düğün- Kına Organizasyonu

Düğün- Kına Organizasyonu Isparta

Düğün- Kına Organizasyonu paketleri

Düğün- Kına Organizasyonu fiyatları

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.