Düğün Salonları

11-11-2021 17:25

Düğün Salonları
Düğün Salonu

En şık gelin yolu tasarımından, en güzel sandalye süsleme seçeneklerine dek muazzam görsellikte hazırlanan düğün salonları, en özel anınızı için yüzlerce seçenekle kombin edilebiliyor. Son yılların favori temaları arasında olan rüstik düğün konsepti ve sadelikten yana olanlar için bohem düğün temalarını seçebilir, hayalinizdeki düğün için sıra dışı fikirleri değerlendirebilirsiniz.

Düğün Salonları İçin Aydınlatma Fikirleri
Düğün Salonları İçin Aydınlatma Fikirleri

Romantizmin en yüksek tonundan hoşlananlar için mumlarla aydınlatılmış bir gelin yolu ve apliklerle loş yansımalar katılan düğün salonları… Düğün konseptinize göre seçilebilecek aydınlatma örnekleri, düğün salonunun özelliklerine göre belirlenir.

Örneğin yüksek tavanlı ve görkemli sütunlara sahip otel salonlarında, devasa avizeler düğüne ekstra görkem katar. Yer aydınlatmaları ve masa şamdanlarıyla hazırlanan düğün salonları, vintage düğün konseptleri, saray düğün konseptleri veya rüstik temalara göre farklı aydınlatma gereçleriyle dizayn edilebilir.

Son yılların trendleri arasında olan çoklu ışık modları ve ışık şelaleleri, hemen her düğün konseptinde görsel şölen sunuyor. Işık perdeleri ve yıldız ışıklama sistemiyle yapılan açık alan aydınlatma fikirleri, yoğun ışık yorgunluğunun oluşmaması için de ideal bir seçimdir.

Düğün Salonlarında Cazibe Artıran Sandalyeler
Düğün Salonlarında Cazibe Artıran Sandalyeler

Konferans salonları, nikah ve balo salonları ya da oteli düğün salonları gibi farklı mekanları, istediğiniz düğün temasına göre tasarlatabilirsiniz. Dantelli tüller, yumuşacık kumaşlarla hazırlanan sandalyeler, rengarenk kurdele ve canlı bitkilerle sıra dışı görünüm kazanıyor.

Düğün salonlarında sandalye giydirme trendleri arasında;

·       Beyaz düğünler için dantel ve tafta kumaş kombinasyonları çok tercih ediliyor.

·       Pembe düğünlere özel Bride temalı sandalye konseptleri, özellikle vintage ve bohem düğün konseptlerinin favorileri arasındadır.

·       Saray düğün teması seçenler için yaldızlı kumaşlarla süslenen ve geleneksel motifleri içerek desenler, incecik şifon kumaşları seçebilirsiniz.

·       Kır düğünlerinde rüstik tarz ile ahşap sandalyelerin en yalın halini değerlendirebilir ve sırt kısımlarına uygulanan botanik örnekleriyle alana şıklık kazandırabilirsiniz.

Gelin yolu ve nikah kürsüsü, nikah tahtı gibi farklı ögelerle birlikte tasarlanacak düğün sandalyeleri, ana temanıza uygun şekilde düğünün en özel ayrıntılarından biridir. Parlak ve yalın kumaşlardan, dantel dokulara ve renk seçimlerine, aksesuar ilintilerine dek benzersiz fikirlerle yaratıcılığınızı artırabilirsiniz. Hepsi, düğününüz için.

Düğün Salonları Giriş Konseptleri
Düğün Salonları Giriş Konseptleri

Düğün salonunun nasıl dizayn edildiğini, ön bilgi niteliğinde sunduğunuz alan düğün girişidir. Gelin yolu ve düğün salonları giriş alanı, misafirlerin karşılanacağı ve benzersiz bir gün yaşayacakları nitelikte özel görsellerle hazırlanabilir. Sadelikten yana olanlar için rustik tarzlar veya vintage konsept uygulanabilir.

Doğal vurgularla özellikle kır düğünü, bahçe düğünü yapıyorsanız ahşap tak ve bitkilerle, rengarenk çiçeklerle bezenmiş kemerler, hayran bırakacak nitelikte görünür. Düğün konseptine göre;

·       Bohem düğün konsepti giriş takları,

·       Vintage düğün konsepti giriş yolu,

·       Rüstik düğün temalı giriş yolu,

·       Kır düğünü, sahil düğünü giriş yolu,

Gibi farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Rengarenk ve uçuşan tüllerden yapılan Osmanlı düğün konsepti giriş yolları veya Hindistan temalı rengarenk kumaş tasarımları, düğün tarzınıza göre uygulanabilir.

Gelin yolu tasarımlarında aydınlatma, çiçekler ve yolun zemini önemli detaylardır. Özellikle beyaz düğün temalarında her detayın bembeyaz güzellikte hazırlanması, giriş yolunda beyaz ahşap zemin veya taş detayların kullanılması, görsel uyumu artırıyor. Şayet bir otel konseptinde düğün salonları tercih etmişseniz, gelin yolu salonun girişinde uygulanır. Işık şelaleleri ve çiçeklerle bezeli bir yoldan, herkes mutlulukla geçmek ister.

Düğün Salonunda Evlenecekler İçin Konsept Önerileri
Düğün Salonunda Evlenecekler İçin Konsept Önerileri

Kokteyl ve balo salonları, konferans salonlar ya da otel salonlarında düğün yapacaklar için farklı tema örnekleri bulunuyor. Tarzınıza uygun konsept seçimleriyle düğün salonları masal diyarlarına dönüştürülebilir. Özellikle bohem düğün teması, son yılların en çok tercih edilen konularından biridir.

Zarif ve sade tasarımlarla gelinlikten masa süslerine dek benzersiz seçimlerle, her ayrıntıyı eksiksiz uygulayabilirsiniz. Bohem moda konsepti esasen hippi ve hipster tarzlarından esinlenerek uygulanan konseptlerdir. Kır düğünlerinde ve salon düğünlerinde pastel tonların hakin olduğu soft duyguların yansıması için idealdir.

Lavanta ve pudra tonları, bulut mavisi ve açık sarı tonlarıyla uygulanan Bohem düğün temasında, eskitilmiş bitki ve çalı aksesuarları, makrome tarlarında örülmüş nikah masası fonları oldukça beğeniliyor. Bohem gelinlik modelleriyle de şahane bir görsel bütünlük sağlayabilirsiniz.

Rustik Düğünler İçin Düğün Salonu Önerileri
Rustik Düğünler İçin Düğün Salonu Önerileri

Rustik moda akımı, doğallıktan ve sadelikten yana olanlar için uygulanıyor. Genellikle ahşap temalarla uygulanan ve düğündeki her detayın ahşap, doğa bitkilerle örüntülendiği konsepttir. Rustik düğünlerde sandalye giydirmeye pek rastlanmaz, ancak sandalyelerin sırt ve arka kısımlarına aksesuar niteliğinde tasarlanan minik çiçekler, yeşil bitki buketleri, şahane bir şıklık katar.

Düğün masası süslemek için çok fazla aksesuara gerek olmayan rüstik düğünler, yeni dönem düğünlerinin vazgeçilmez konseptleri arasında. Renkli çiçeklerle uygulanan yüksek vazolar, toprak renklerinde etamin kumaşlarla hazırlanan masa gereçleriyle oldukça sade ve natüralisttir. Rustik gelinlik modellerinin doğal görünümü ve gelin tacında kullanılan natürel çiçeklerle, unutulmaz güzellikte bir düğün yapabilirsiniz.

Düğün Salonu İçin Etkinlikler Neler Olabilir?
Düğün Salonu İçin Etkinlikler Neler Olabilir?

Otel düğününe uygun düğün temaları ve düğün salonları için etkinlik önerileri, tamamen ana temaya göre seçilebilir. Örneğin Uzak Doğu temasıyla uygulanan bir salon düğününde Hawaili dans ekibinin sahne alması, muazzam bir sempati katar.

Osmanlı düğün temasıyla saray kostümleri içinde bir oryantal ekibinin davetlilere gösteri sunması, düğünün en güzel anlarından birini belirler. Düğün ve kına organizasyonlarında sunulan semazen, dans gösterisi veya zenne hizmetleri, uygulanacak düğün temasına göre değerlendirilebilir.

Özellikle Türk geleneksel düğünlerinde oryantaller, olmazsa olmazlardır. Ancak düğün konsepti daha farklı ise kına gecesi için de oryantal veya zenne düşünülebilir. Davul ve darbuka sunumları, ateş dansları, salon dansı gösterileri, yöresel halk dansları ekipleri gibi farklı dans temaları, düğün içeriğine göre tercih edilebilir.

Düğün Salonu Fiyatları

Düğün teması, gelinlik ve tüm etkinliklerin seçimi, düğün salonu fiyatlarıyla gerçeğe dönüşmeyi bekler. Düğün salonlarının nitelik, konum ve hizmetlerine göre belirlenen fiyatları, düğün teması ve içeriklerine göre şekil alır. Organizasyon içerikli salon kiralama yapan düğün salonlarına alternatif olarak, sadece salon kiralama yaprak farklı bir organizasyon firmasıyla anlaşabilirsiniz.

2022 Düğün salonları fiyatları;

·       Otel salonları ve konferans salonları gibi alanların kişi kapasitesine göre belirlenir.

·       Düğün tarihi, sezona göre salonun uygunluk durumu ve erken rezervasyon gibi alternatifler, bütçe avantajı sağlayabilir.

·       Yemekli düğün veya yemeksiz düğün seçeneğine göre fiyat belirlemesi yapılır.

·       Sanatçı ve saz ekibi, dans ekibi ve düğün pastası gibi ek detaylar, fiyata eklenen unsurlardır.

·       Havuz başı alanı, salonun büyüklüğü, otel salonu olması, şehir ve otel lokasyonu gibi faktörler, düğün salonu fiyatlarından belirleyici unsudur.

Düğün salonlarında fiyat analizi yaparken, öncelikle davetli listesini hazırlamanız ve düğün için kaç kişilik bir salon kiralamanız gerektiğini belirlemeniz önemlidir. Ayrıca bahar ve yaz ayları içi açık alanlar şahane salonlara dönüştürülebilir.

Balo salonları, kokteyl salonları, otel ve düğün mekanları tarafından sunulan ek hizmetlere göre en uygun fiyatları değerlendirebilirsiniz. Düğün konsepti seçiminiz, mekan seçimi için de etkili olacaktır. Bybeyazwedding stil danışmanları size hem düğün teması konusunda hem gelinlik modelleri konusunda profesyonel destek sağlar. Hemen iletişime geçebilirsiniz.

Düğün Salonları, Düğün Salonları Isparta, 

En Güzel Düğün Salonları

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.