Güzellik Merkezleri

13-11-2021 12:35

Güzellik Merkezleri

Düğün öncesi ve düğün gününün en önemli ayağı, güzellik merkezleri gelinlere özel paketler hazırlıyor. Geleneksel olarak gelin başı olarak adlandırılan pakette; gelinin saç ve makyajı kapsanır. Ancak son gün her şeyin kusursuz olması için gelin başı paketlerinde, provada ekleniyor.

Düğün öncesinde kuaför seçimi nasıl yapılır, hangi makyaj uygulanmalıdır? Bybeyazwedding stil danışmanları, düğününüzle alakalı tüm konularda profesyonel danışmanlık sağlıyor. Hemen online irtibata geçebilirsiniz.

Düğün İçin Güzellik Merkezi Randevusu

Düğün rehberi hazırlayarak, düğünden önce neler yapmanız gerektiğini organize etmeniz ve güzellik merkezleri ile ne zaman görüşmeniz gerektiğini belirlemeniz önemlidir. Telaşsız ve konforlu şekilde hazırlanmak için kuaför araştırmalarına yaklaşık 2-3 ay öncesinde başlayabilirsiniz.

Referans aldığınız salonlarla görüşme yapabilir, internetten şehrinizde bulunan güzellik merkezleri hizmetlerini, örneklerini inceleyebilirsiniz. Düğün ve nikah için kuaför randevusu, düğün tarihinden yaklaşık 1 ay önce alınması ve kesinleştirilmesi gerekiyor.

Makyaj ve cilt bakım uygulamaları yapılacaksa ve farklı kişilerle çalışacaksanız, mutlaka düğün öncesi prova alın.

Düğün Makyajı Provası
Düğün Makyajı Provası

Güzellik merkezleri gelin makyajı uygulamaları, paket dahilinde prova ile yapılır. Düğünde yapılacak makyajın önceden görülmesi, eksiksiz hazırlanmak ve olası değişikliklerde sorun yaşanmaması adına önemlidir. Gelin makyajı için provanın, düğünden yaklaşık 1 hafta öncesinde yapılması uygundur.

Kilo ve görüntü değişikliğinin fazla olmaması, saç renginde değişiklik yapılacaksa, aynı tarihlerde makyajın denenmesi, son halinin nasıl görüneceği açısından önemlidir. makyaj için belirleyeceğiniz konsept, gelinlik modeli ve düğün temasıyla uyumlu olmalıdır.

Sade ve doğal gelinlik modelleri tercih eden gelinler için abartılı makyajlardan kaçınılması önerilir. Doğal makyaj trendleri, natural makyajlar, fresh makyaj, bohem makyaj stilleri gibi farklı stiller deneyerek, yüzünüze en çok yakışacak uygulamaları belirleyebilirsiniz.

Düğün Saçı Provası
Düğün Saçı Provası

Gelin başı provası, yine son yıllarda uygulanmaya başlayan ve saç modelinin kesinleştirildiği uygulamalardır. Düğüne birkaç saat kala model kararsızlığı yaşamak veya yapılan saçın beğenilmemesi halinde, düğün boyunca rahatsız hissetmek, çok istenmeyen bir durumdur. Dolayısıyla düğünden önce gelin başı provası yapmak hem kuaför hem sizin için avantaj olacaktır.

2022 gelin saçı trendleri arasından düşündüğünüz modelleri deneyebilirsiniz. Saçların boyunda veya renginde bir değişikliğe gidecekseniz en az 1 hafta- 10 gün önce yapılması gerekir. İstenilen sonucun alınmaması halinde yeni işlemin yapılması için yeterli süre olması ve renk değişikliklerinde rengin tam oturması için ideal süredir.

En iyi güzellik merkezleri, en başarılı kuaförler, en moda gelin saçı modellerinden tarzınıza uygun modeli değerlendirebilirsiniz. Gelinlik modeli, saç tasarımında belirleyici rol oynayacaktır.

Kısa Saçlar İçin Gelin Başı Önerileri
Kısa Saçlar İçin Gelin Başı Önerileri

Kısa saç kullananlar için genellikle nikah kepi ve gelinlik şapkası, çok şık görünür ve önerilir. Saçların yapısına göre maşa yapılabilir veya hafif dalga verilerek doğal bir görünüm elde edilebilir. File tarzı tüllerle hazırlanan gelinlik şapkalar ve minimalist nikah kepleriyle oldukça hoş görünür.

Helen gelinlik modelleri ve denizkızı gelinlik modelleriyle kullanılan kısa saç tasarımları oldukça çekici görünür. Omuzdan saçları olanlar için açık modeller veya hafif dağınık topuz şeklinde kullanılan gelin saçları, 2022 trendleri arasında yer alıyor.

Uzun Saçlar İçin Gelin Başı Önerileri
Uzun Saçlar İçin Gelin Başı Önerileri

Su dalgası, uzun saçlarda her zaman aşırı güzel görünen ve gelinlere çok yakışan modeldir. Sarı saçlar, kumral veya kahverengi saçlarda özellikle aralarda ışıltılar varsa muazzam görünür. Düz veya dalgalı şekilde açık kullanmanız önerilir. Kullanacağınız duvak, gelin tacı veya gelin şapkasına bağlı olarak, açık modelde gelin başı yaptırabilirsiniz

Ayrıca maşalanmış saçlarda gelin tokaları oldukça şık görünüyor. Açık veya üst kısımları önden hafifçe toplanmış modelleri prova ederek, gelinlik içinde nasıl görüneceğinizi planlayabilirsiniz. Gelin tacı kullanacaklar için hafif dalgalar ve arkaya atılan saç modelleri oldukça caziptir.

Gelin Başı İçin Topuz Modelleri
Gelin Başı İçin Topuz Modelleri

Birbirinden şık saç modelleri uygulayan güzellik merkezleri, gelinlerde vazgeçilmez model olarak topuz uygular. Kuaförlüğü sanatsal dokunuşu olarak bilinen birbirinden farklı topuz modelleri, duvak ve gelin tokalarıyla eşsiz bir güzellikte tasarlanıyor. Gelinin tercihine bağlı olarak sıkıca toplanmış topuzlar veya dağınık topuz modelleri uygulanabilir.

Özellikle giyeceğiniz gelinliğin üst kısımları kapalıysa, topuz gelin saçı kullanmanız önemlidir. Uzun kollu gelinliklerde, boğaza kadar yükselen gelinlik modellerinde veya dekolte kısmı açık olsa da gelinin istediğine göre uygulanacak dağınık topuz konseptleri, yüz hatlarınızın ön plana çıkması için muhteşem bir seçim olacaktır.

Gelinlik Konseptine Göre Örgü Saç Modelleri
Gelinlik Konseptine Göre Örgü Saç Modelleri

Düğün günü en güzel görüntüleri sunmanız için 2022 gelin saçı modellerini mutlaka inceleyiniz. Saç örgüsünde kullanılan kristal yansımalar ve gelin tacı uygulamalarında saç örgüleri, estetik bir kalite sunuyor.

Salaş toplanarak yan kısımlarından örülen saçlar veya örülerek topuz toplaması yapılan saç modelleri çok revaçta. Vintage gelinlik modelleri, bohem ve rüstik düğün konseptlerinde sadeliğe atılan imzalar niteliğinde çok hoş görünmektedir.

Gelin başı saç örgüsü modelleri, taç şeklinde uygulamalar, iki yandan örülerek yapılan farklı örgü tarzlarıyla kombin edilebilir. Gelinliğin omuz ve yaka detaylarına göre sıkı veya salaş şekilde tasarlanarak uygulanmalıdır. Düğün öncesinde mutlaka gelin başı provasına katılın ve makyajla birlikte son halini görün.

Düğün Öncesi Bakım Ritüelleri
Düğün Öncesi Bakım Ritüelleri

Düğünden önce yapılacak cilt bakım uygulamalarının ideal süreçte yapılması önemlidir. Düğünden yaklaşık iki hafta önce cilt bakımlarını yaptırabilirsiniz. Zira uygulanacak maske ve uygulamalara göre cildin reaksiyon göstermesi halinde, toparlanma süresinin olması, düğün günü telaşını önler.

Düğünden önce güzellik merkez randevularınızda;

·       Masaj, cilt bakımı uygulamalarını iki hafta öncesinde yapabilirsiniz.

·       Düğünden 2 gün önce manikür ve pedikür işlemlerinizi yaptırmanız önerilir.

·       Epilasyon uygulamaları ve ağda işlemlerinizi yine düğünden 2-3 gün öncesinde randevu alarak yaptırmanız önerilir.

·       Gelin makyajı ve gelin saçı provalarını, düğün tarihinden 5- 7 gün önce yaptırmanız avantajlı olur.

·       Saç boyatma, kaynak, ombre vb. işlemlerinizi, düğün tarihinden bir hafta önce yaptırmanız, ideal olandır.

·       Gelin hamamı düşünüyorsanız birkaç gün öncesinde uygulamanız şahane olur.

Düğünden 4-5 gün önce kendinize özel zaman yaratmanız, hamama giderek masaj yaptırmanız, yoğun tempodan sıyrılmanız ve yorgunluğunuzu atmanız için şahane olacaktır.

Gelin Saçı ve Makyajı Fiyatları

Düğün bütçesinde önemli bir kalem olan güzellik merkezi randevuları, seçilen kuaföre ve uygulaması bağlı olarak ücretlendirilir. Saç boyama işlemleri, saç bakımı, keratin işlemleri, cilt bakımı gibi ek hizmetlere bağlı olarak belirlenen güzellik merkezi fiyatları, gelin başı paketine ilave edilir.

Saç ve makyaj tasarımı olarak sunulan paketlerde, sadece gelin başı uygulaması da ayrı fiyat olarak sunulur. Paket içinde manikür, pedikür ve ağda uygulamaları dahil edilerek ortalama fiyatlar sunulur. Gelin saçı ve makyajı fiyatları, seçilen güzellik merkezine ve uygulamayı yapacak kişilere göre belirlenir.

Gelin başı uygulaması genellikle usta kuaförler tarafından yapılan ve gelin başı tarama olarak adlandırılan işlemlerdir. İşçilik ve yapılan uygulamaya göre farklı fiyat seçenekleri sunulur. Gidilen kuaföre, makyöze ve yapılan işlemlere göre fiyat listesi çıkarılır.

Size en çok yakışacak gelin saçı modelleri, makyaj trendleri, düğün konseptleri ve şehrinize göre güzellik merkezi önerileriyle Bybeyazwedding stil danışmanlarıyla görüşme sağlayabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.