Nikah Salonları

12-11-2021 12:56

Nikah Salonları
Nikah Salonları

Evlilik programlarında nikah salonları ile farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Balo ve kokteyl salonları, konferans salonları, açık ve kapalı nikah salonlarında, nikah merasimini kutlayarak, sunulan ek hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Nikah Salonlarında Fiyatlar

Düğünlere alternatif olarak daha kısa sürede tamamlanan ve daha ekonomik olan nikahlar, belediyelerde veya özel nikah salonlarında farklı fiyatlarla sunuluyor. Evlendirme dairelerinde yapılan nikah işlemlerinde genellikle kokteyl ve kısa takı- tebrik merasimleri yapılır.

Özel nikah salonlarında sunulan hizmetler ve ekstra hizmetlerle düğün öncesinde ön kutlama yapılabiliyor. Veya çiftler sadece nikah salonları kutlamasıyla evliliğe adım atabiliyor. Nikah salonu fiyatları, salonun özelliğine ve program içeriğine göre belirleniyor. Kokteyl ve yemek hizmeti sunan nikah salonlarında, salonun kapasitesine göre fiyat belirlemesi yapılır.

Nikahta Sunulan Hizmetler Nelerdir?
Nikahta Sunulan Hizmetler Nelerdir?

Nikah salonları, açık alan veya kapalı alan özelliklerine göre farklı konseptlerde hazırlanır. Ortalama 1000 kişi kapasiteli salonlarda yapılan nikah etkinliklerinde genellikle dans veya benzer sunumlar uygulanır. Havuz başı nikah salonu, bahçe ve botanik konseptinde nikah salonları, kapalı alan salonları, konferans ve seminer salonları gibi alanlarda nikah organizasyonları yapılabiliyor.

Nikah salonlarında sunulan hizmetler dahilinde;

·       Havuz başı bar ve barmen servisleri, içecek ikramları

·       Sahnede ilk dans

·       Takı töreni ve tebrik merasimi

·       Görsel şov ekipmanları ve görsel şovlar

·       Gelin odası

·       Fotoğraf çekimi, video çekimi

·       Nikah davetiyesi ve nikah şekeri

·       Düğün takibi organizasyonuyla nikah programı ve müzik seçimi

·       Nikah sonrasında özel kokteyl sunumu ve yemek salonlarında seçilen menüler dahilinde yemek ek hizmetlerdendir.

Ayrıca çiftler için pek çok nikah salonunda kuaför ve güzellik salonu hizmeti bulunuyor. Gelin makyajı ve gelin saçı ile düğün hikayesi ve klibi çekimi, iç ve dış alanda video çekim hizmetleri gibi her salona göre sunulan ek hizmet seçenekleri bulunuyor.

Nikah Salonlarında Konsept Seçilir mi?
Nikah Salonlarında Konsept Seçilir mi?

Nikah salonları organizasyonlarında, sunulan ekstra hizmetlerle konsept seçimi yapılabilir. Temalı hazırlanan kokteyl salonlarına alternatif olarak, çiftlerin isteğine göre açık hava alanında veya iç mekanda konsept süslemeleri uygulanıyor.

Nikah salonlarında konsept seçimi üzerinde sunulan kategorilerde;

·       Rüstik konseptte nikah salonu düzenleme

·       Bohem konseptte nikah salonu düzenleme ve nikah

·       Vintage temalı nikah salonu organizasyonları,

·       Havuz başı nikahı ve bahçe/ botanik stil organizasyonlar

Gibi beyaz nikah salonları, pembe temalı nikah organizasyonları gibi hem hazır nikah konseptleri hem isteğe göre dizayn edilen nikah organizasyonları uygulanabiliyor. Sadece nikah yapan çiftlerin tercih olarak, organizasyon firmaları veya işletmenin imkanlarına göre çok özel temalarla rüya gibi bir nikah düzenleyebilirsiniz.

Nikah sonrası düğün yapan veya farklı günlerde hem nikah salonunda etkinlik hem düğün yapan çiftler için de alternatif konseptler seçilerek, görsel sunumlar yapılıyor.

Nikah Salonu İçin Nikah Şekeri
Nikah Salonu İçin Nikah Şekeri

Nikah salonları hizmetinde sunulan nikah şekerleri ve davetiyeleri değerlendirerek, bu özel gününüze misafirlerinizi şık bir şekilde davet edebilirsiniz. Ya da kendi yaptığınız organizasyon anlaşmasıyla birbirinden eğlenceli sunumlarla nikah şekerleri hazırlatabilirsiniz.

Nikah şekerlerini, nikah tarihinden 3-4 hafta önce seçmiş ve siparişleri için görüşmelerini yapmış olmanız gerekir. Evde nikah şekeri hazırlama seçeneğini değerlendiren pek çok çift bulunuyor. Eğlenceli kutucuklar ve farklı tasarımlarla, temalı şekerler hazırlayabilirsiniz.

Fidanlar veya minik hediyeler, nikah şekerlerine alternatif olarak geliştirilen nikah sunumları arasındadır. Renkli kurdeleler, soft tüllerle hazırlayacağını badem şekerlerine, güne özel notunuzu ekleyebilir ve minik çiçeklerle bağlayarak, çok şık nikah şekerleri hazırlayabilirsiniz.

Nikah İçin Gelinlik Seçimi
Nikah İçin Gelinlik Seçimi

Tüm konseptlerden daha önemli olan, gelinlik seçimidir. Çünkü günün baş kahramanı, sizsiniz. Tam istediğiniz gibi bir gelinlik seçmek ve bedeninize en çok yakışacak gelinliği taşımak, nikah anına adım adım yaklaşırken taşımak isteyeceğiniz güzellikte olmalıdır. Son yılların en popüler gelinlik modellerinden ya da tamamen düşlediğiniz gelinlik modelinden yola çıkarak, nikahtan yaklaşık 2 hafta önce gelinliğinizi hazırlamanız gerekir.

Nikah salonları genellikle kısa programlar sunar. Karşılama ve nikah kıyımı, takı ve tebrik merasimi etkinlikleri yapılarak tamamlanır. Sonrasında kokteyl düşünülüyorsa, yemek salonu veya kokteyl sunumuna geçilir.

Nikahta giyeceğiniz gelinliği, modellerine göre seçebilirsiniz. 2021 gelinlik modellerinden tarzınıza en uygun olanı seçebilirsiniz. Size özel öneriler şöyledir;

·       Helenistik Gelinlik Modeli

Sade ve şık görünen, ince kumaşlar ve uçuşan tüllerle tasarım edilen gelinlik modelleridir. Helenistik Dönem elbise modellerinden esinlenerek dizayn edilen gelinliklerde; tek omuz, straplez veya omuz askılı derin göğüs dekolteli çok özel modeller görmek mümkündür. Beyaz, bej veya alternatif beyaz tonları, kristal boncuk ve taş işlemeleriyle göz alıcı hale getirilen Helen gelinlik modelleri, size kesinlikle çok yakışacak.

·       A Kesim Gelinlik Modeli

Bel kısmından itibaren A şeklinde açılan etek modelidir. Bu gelinlik tarzında üst kısım, genellikle bedeni saran veya korseli üst tasarımda hazırlanır. Ancak uzun kollu, balon kollu, askılı veya bustiyer konseptinde de üst gövde tasarımları uygulanıyor.

Kaliteli ve estetik görünümüyle tercih edilen A kesim gelinlik modelleri, Bybeyazwedding online kataloğunda nikah gününüze özel imza kreasyonlarla sunuluyor.

·       Prenses Gelinlik Modeli

Gelinlik deyince akla gelen kabarık gelinlik modelleridir. Prenses tipi gelinlik modelinde ekstra kabarık tarlatan kullanılır ve etek kısmı kat kat, volanlı kumaşlar, tüller veya kristal taş işlemleriyle adeta bir prenses gibi görünmenizi sağlar. Gelinliğin üst kısmı, farklı konseptlerde dizayn edilebilir. Tesettür gelinlik modeli, Helen veya bohem tarzda seçilebilir.

·       Balık Etek Gelinlik Modeli

Denizkızı gelinlik modeli olarak bilinen balık etekler, nikah salonları için en çok tercih edilen modeller arasındadır. Zarif, estetik ve sanatsal görünen denizkızı gelinlikler, bustiyerli, straplez kesim, uzun kollu, tek omuz veya çift omuz gibi farklı tasarımlarda, sizin beğeninize sunuluyor.

Gelin tacı, gelin tokası, nikah kepi ve nikah şapkasıyla fonksiyonel kullanılabilen be her bir aksesuar ile oldukça şık görünen gelinlik modelidir. Mutlaka modelleri inceleyiniz.

Nikah İçin Gelin Aksesuarları Nelerdir?
Nikah İçin Gelin Aksesuarları Nelerdir?

Nikah salonuna giriş anından, nikah töreninin bitişine kadar olan tüm sürede, günün en güzel kızı eksiksiz hazırlanmış olmalıdır. Tüm ilginin üzerinizde olacağı günde gelinliğin aksesuarlarıyla bütünleşmesi ve tepeden tırnağa uyum içinde olmanız çok önemlidir. Gelin aksesuarları arasında;

·       Nikah kepi, özellikle duvak kullanmak istemeyenler veya duvak açılmasından sonra kullanmak üzere tercih edebilirler. Aşırı zarif ve sofistike görünen nikah kepi kullanabilirsiniz.

·       Gelin saçı uygulamanıza göre birbirinden şık gelin tokası modellerini kullanabilir, saçlarınızın en yüksek ışıltılarla parlaması için çok zarif modelleri tercihe edebilirsiniz.

·       Gelinlik şapkası, gelinliğinizin modeline göre alternatif olarak kullanabileceğiniz aksesuardır. Kır düğünü, sahil konsepti, balo veya benzer konseptlere uygun gelinlik şapkalarını mutlaka inceleyiniz.

·       Gelin çiçeği, son yıllarda taze çiçeklerden hazırlanıyor. Nikah sabahı taze şekilde hazırlanması gereken gelin çiçeği, gelini bütünleyen en önemli aksesuardır.

·       Gelin tacı, gelinlik seçiminize göre Bride, prenses veya kraliçe tasarımlarıyla çok özel görüntüler sunan aksesuarlardır.

Gelin çantası, gelinlik ayakkabısı veya gelin küpesi gibi ek aksesuarları tamamen gelinlik tarzınıza göre seçip kullanabilirsiniz. Ayrıca gelinliğin vazgeçilmez parçası olarak duvaklar, kıs veya uzun, düz veya dantelli gibi farklı konseptlerde tasarlanıyor.

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.